Наши конференции

В данной секции Вы можете ознакомиться с материалами наших конференций

VII МНПК "АЛЬЯНС НАУК: ученый - ученому"

IV МНПК "КАЧЕСТВО ЭКОНОМИЧЕСКОГО РАЗВИТИЯ: глобальные и локальные аспекты"

IV МНПК "Проблемы и пути совершенствования экономического механизма предпринимательской деятельности"

I МНПК «Финансовый механизм решения глобальных проблем: предотвращение экономических кризисов»

VII НПК "Спецпроект: анализ научных исследований"

III МНПК молодых ученых и студентов "Стратегия экономического развития стран в условиях глобализации"(17-18 февраля 2012г.)

Региональный научный семинар "Бизнес-планы проектов инвестиционного развития Днепропетровщины в ходе подготовки Евро-2012" (17 апреля 2012г.)

II Всеукраинская НПК "Актуальные проблемы преподавания иностранных языков для профессионального общения" (6-7 апреля 2012г.)

МС НПК "Инновационное развитие государства: проблемы и перспективы глазам молодых ученых" (5-6 апреля 2012г.)

I Международная научно-практическая Интернет-конференция «Актуальные вопросы повышения конкурентоспособности государства, бизнеса и образования в современных экономических условиях»(Полтава, 14?15 февраля 2013г.)

I Международная научно-практическая конференция «Лингвокогнитология и языковые структуры» (Днепропетровск, 14-15 февраля 2013г.)

Региональная научно-методическая конференция для студентов, аспирантов, молодых учёных «Язык и мир: современные тенденции преподавания иностранных языков в высшей школе» (Днепродзержинск, 20-21 февраля 2013г.)

IV Международная научно-практическая конференция молодых ученых и студентов «Стратегия экономического развития стран в условиях глобализации» (Днепропетровск, 15-16 марта 2013г.)

VIII Международная научно-практическая Интернет-конференция «Альянс наук: ученый – ученому» (28–29 марта 2013г.)

Региональная студенческая научно-практическая конференция «Актуальные исследования в сфере социально-экономических, технических и естественных наук и новейших технологий» (Днепропетровск, 4?5 апреля 2013г.)

V Международная научно-практическая конференция «Проблемы и пути совершенствования экономического механизма предпринимательской деятельности» (Желтые Воды, 4?5 апреля 2013г.)

Всеукраинская научно-практическая конференция «Научно-методические подходы к преподаванию управленческих дисциплин в контексте требований рынка труда» (Днепропетровск, 11-12 апреля 2013г.)

VІ Всеукраинская научно-методическая конференция «Восточные славяне: история, язык, культура, перевод» (Днепродзержинск, 17-18 апреля 2013г.)

VIII Международная научно-практическая Интернет-конференция «Спецпроект: анализ научных исследований» (30–31 мая 2013г.)

Всеукраинская научно-практическая конференция «Актуальные проблемы преподавания иностранных языков для профессионального общения» (Днепропетровск, 7–8 июня 2013г.)

V Международная научно-практическая Интернет-конференция «Качество экономического развития: глобальные и локальные аспекты» (17–18 июня 2013г.)

IX Международная научно-практическая конференция «Наука в информационном пространстве» (10–11 октября 2013г.)

VI Международная научно-практическая Интернет-конференция «АЛЬЯНС НАУК: УЧЕНЫЙ – УЧЕНОМУ» (25-26 февраля 2011 года)

Гузій І.І., к.е.н. Юдіна Н.В.

Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"

ОРГАНІЗАЦІЯ PR ДІЯЛЬНОСТІ НА ВИСТАВКАХ

 

Метою більшості загальних і спеціалізованих виставок є знайомство потенційних споживачів з новою продукцією з тим, для заохочення в купівлі її, і саме тому більша частина замовлень надходить під час виставок.

Організатори виставки прагнуть сформувати позитивно громадську думку про виставку в цілому, компанії-учасники – про себе і своєї продукції на цій виставці. У той же час за великим рахунком і організатор, і експонент, грають в одні ворота, тому часто спільне проведення PR заходів значно підсилює позиції обох. Виставка надає безліч PR-інструментів для її учасників. Всі можливості для піару експонентів можна об'єднати в кілька груп. У такі групи входить [4]:

- прес-конференції організаторів виставки;

- події, що організовуються самими учасниками;

- події, що організовуються дирекцією виставки;

- використання можливостей PR-відділу виставки;

- участь у галузевих конкурсах у рамках виставки;

- спонсорство і соорганізаторство як самої виставки, так і її окремих складових.

Для привернення уваги до стенду компанії застосовують наступні заходи:

- дегустація продукції. Завданням проведення дегустації є не тільки залучення відвідувачів, але й підвищення впізнання торгової марки. Тому доцільно проводити дегустацію тільки в певні години і супроводжувати її рекламними оголошеннями, розміщенням на стенді брендових плакатів, розповіддю стендистів про відмінні якості продукції. Дегустація, як спосіб залучення уваги, особливо зручна у випадках, коли продукція вимагає довгого складного циклу виготовлення, який не може бути продемонстрований на стенді.

- виготовлення продукції на стенді – один з найбільш ефективних способів залучення уваги, він актуальний і для фірм, експонують виробничі лінії, і для експонентів, що представляють ексклюзивну продукцію, яка виготовляється вручну невеликими партіями. Вплив цього способу демонстрації направлена як на оптових покупців, так і на масових відвідувачів виставки. Ще ефективніше залучення до процесу виготовлення продукції відвідувачів стенду, оскільки вироблене м'язове дію запам'ятовується людиною краще, ніж зорове враження.

- проведення конкурсу, вікторини. Добре організований конкурс фактично є лавиноподібним процесом: можливість виявити знання і отримати приз приваблює відвідувачів, такі відвідувачі, побачивши підвищену увагу до вашого стенду, обов'язково поцікавляться тим, що відбувається, і так далі. Конкурс, як і вікторина, вимагає серйозної підготовки. В першу чергу ви повинні вирішити для себе, які результати потрібні вам: збір візиток для встановлення подальших контактів, проведення маркетингового аналізу або збільшення продажів зі стенда. Форма проведення конкурсу безпосередньо пов'язана з поставленими вами цілями.

- подарунки та сувеніри. Стандартними сувенірами на будь-якій виставці є календарі, кулькові ручки, запальнички, значки, блокноти, поліетиленові пакети. Основні вимоги до сувенірної продукції прості: вона повинна бути недорогою, функціональної та містити фірмову символіку (логотип фірми і контактні координати). Ефективність роздачі таких сувенірів не дуже висока, її метою є не підвищення обсягу продажів, а підтримання іміджу вашої фірми.

Ефективність роботи фірми на виставковому стенді визначається виходячи з цілей, поставлених при плануванні участі у даній виставці. Такими цілями при роботі на виставці можуть бути не тільки безпосереднє збільшення обсягу продажів у рамках виставки, а й довгострокові результати, що визначаються популярністю і іміджем фірми. Ці довгострокові цілі можуть бути підтримані діями, що відносяться до сфери PR. Запрошення на стенд знаменитостей, маленьке шоу. Відомі люди, такі як зірки естради та кіно, спортсмени, політики, провідні бізнесмени і т.п. Привернуть увагу до вашого стенду. Природно, запрошення знаменитостей – досить дорога акція, тому вона повинна бути ретельно спланована. Необхідно заздалегідь зробити широке повідомлення і запросити представників ЗМІ. Більш простим і дешевим варіантом є організація шоу силами співробітників вашої фірми або залучення молодих маловідомих творчих колективів та студентів театральних училищ.

Використання сучасних виставкових технологій і нестандартні рішення. Організація демонстрації, шоу або конкурсів скрутна на стенді невеликій площі. У такій ситуації може допомогти використання сучасних технологій (наприклад, мультимедійна презентація, що демонструє цикл виробництва продукції та її переваги), а широкоформатний повнокольоровий плакат може замінити демонстрацію виробничої лінії.

Отже, виставка надає унікальні можливості для презентації продукції. По-перше, зустріч продавця і потенційного покупця відбувається на нейтральній території, що дуже важливо для обох сторін з психологічної точки зору. По-друге, виставка завжди несе в собі елементи свята, нікого шоу, на якому ви можете не тільки показати свій товар, а й «обіграти» його, щоб зробити більш привабливим для відвідувачів. По-третє, участь у виставці – комплексний захід, і у вас завжди є широкий вибір можливостей: довиставочная рекламна кампанія, оригінальний дизайн виставкового стенду, проведення рекламних та PR (паблік релейшенз) акцій під час виставки.

 

Список використаних джерел:

1.        Мединский В. Негодяи и гении PR. От Рюрика до Ивана III Грозного / В.Мединский. – СПб.: Питер, 2009. – 320 с.

2.      Мандель Б. PR: методы работы со средствами массовой информации: учеб. пособие / Б. Р. Мандель . – М.: Вуз . у чебник, 2009. – 204с.

3.      Горкина М. PR на 100%. Как стать хорошим менеджером по PR / Горкина М., Мамонтов А., Манн И. – М.: Альпина Бизнес Букс, 2009. – 248 с.

4.      PR на выставке – выставка public relations [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ktubnKWVnvQJ:www.reclama.su/viewtopic.php%3Ft%3D2018+pr+%D0%BD%D0%B0+%D0%B2%D1%8B%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0%D1%85&cd=1&hl=uk&ct=clnk&gl=ua&source=www.google.com.ua

5.      PR на выставке: прорыв или провал: выбирайте сами [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:6mEzPPCXSsAJ:www.infoexpo.ru/articles/pr.htm+pr+%D0%BD%D0%B0+%D0%B2%D1%8B%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0%D1%85&cd=6&hl=uk&ct=clnk&gl=ua&source=www.google.com.ua